برای آن که بخواهیم فن کوره مکنده را مورد بررسی قرار دهیم ابتدا باید با یک مثال شروع کنیم، گاهی ممکن است کارخانه های صنعتی گازی را تولید کنند که انباشته شدن این گاز در هوا باعث بروز خطرات جبران نا پذیر مانند اتش سوزی و گاز گرفتگی شود، برای جلوگیری کردن از این اتفاق دستگاه هایی طراحی و ساخته شده اند که وظیفه ی مکش این گاز ها را بر عهده دارند، و از آنجا که این گاز ها معمولا سرعت کمی دارند امکان تخیله آن ها بدون وجود این دستگاه امکان پذیر نخواهد بودف وظیفه ی انتقال این نوع گاز ها بر عهده ی فن کوره مکنده می باشد.
حال که با مفهوم فن کوره مکنده آشنا شدیم زمان آن رسیده است که کاربرد مکنده کوره را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.
همانطور که بالا تر نیز گفته شد یکی از بارزترین کاربرد های مکنده کوره انتقال دادن گاز های سنگین می باشد، میتوان گفت مکنده کوره مانند یک جارو برقی بزرگ عمل میکند که در محیطهای صنعتی مختلف برای جمع کردن گردوغبار، دوده، خاکاره، برادههای ریز ناشی از تراش یا سمباده کاری و به طور کلی برای جمعآوری ریز گردها از فضای کارگاه استفاده میشود.
پی یکی دیگر از کاربرد های آن در مصارف صنعتی و کارگاه ها و کارخانه ها می باشد.
میتوان گفت برای جلوگیری از آلودگیها و پخش شدن ذرات ریز موجود در هوا و گردوغبار و ضایعات ریز از وسیلهای به نام دستگاه مکنده کوره استفاده میکنند که در محیطهای مختلف، بسته به میزان آلودگی و نوع آن از دستگاه مکنده صنعتی با موتور قویتر که کیسههای بزرگتری دارد، استفاده میشود.
حال ممکن است این سوال برای شما عزیزان پیش بی آید که فن کوره دمنده چیست و تفاوت ان با فن کوره مکنده چه می باشد؟فن کوره دمنده نوعی فن می باشد که به عنوان سیستم گردش هوا مورد استفاده قرار میگیرد و وظیفه اصلی آن تهویه هوا و همچنین انتقال گرد و غبار از یک محیط به محیط دیگر می باشد.
اگر بخواهیم فنی فن کوره دمنده و مکنده را با یکدیگر مقایسه کنیم باید این گونه بیان کرد که فن کوره مکنده به انواع هواکش های جریان محوری، هواکش های سانتریفوژ و نیز هواکش های جریان مقابل گفته می شود. ولی فن دمنده شامل انواع دمنده های سانتریفوژ و دمنده های جایگزین قطبی می باشد.
طراحی و ساخت فن مکنده به شکلی است که در آن موتور و تیغه هایی وجود دارد که هر یک از آن ها وظیفه اداره کردن و هدایت جریان الکتریسیته به محیط اطراف را بر عهده دارند. فن دمنده دارای فن، پوشش بیرونی، ورودی و خروجی می باشد که میزان هوا را در یک محیط مشخص تولید می کند.
حال که با فن کمنده و کاربرد آن و همچنین فن دمنده و تفاوت این دو با یکدیگر آشنا شدیم زمان آن رسیده است که انواع فن مکنده و دمنده را مورد ارزیابی قرار دهیم.
انواع فن مکنده و دمنده عبارت اند از:
طبق گفته های بالا، مکنده کوره انواع متعددی دارد، با توجه به محیطی که میخواهید در آن از مکنده کوره استفاده نمایید و همچنین سایز مد نظرتان میتوانید نوع مکنده کوره خود را انتخاب کرده و از آن استفاده نمایید.
لازم به ذکر است دمنده کوره در انواع متعدد و برای مصارف مختلف مانند، استفاده برای تهویه هوای کارخانه، استفاده در محیط های کشاورزی، استفاده در کارگاه ها جهت مکش گرد و غبار و سمباده و… در بازار تولید و عرضه میگرد.
انواع مکنده کوره عبارت اند از:
مکنده کوره صنعتی
مکنده کوره سانریفیوژ
از جمله مزایای مکنده کوره که آن ها را از سایر مدلهای فن های سانتریفیوژ متمایز می کند ، انتقال سریع مواد و ذرات به صورت مکش و دهش در کمترین زمان و بیشترین ظرفیت است.
ساخت این نوع مکنده کوره فن سانتریفیوژ انتقال مواد با توجه به نوع کاربری و درخواست مصرف کننده از انواع مواد سخت و مقاوم مانند استیل st37-st52-ck45 با انتقال نیرو به صورت کوپل مستقیم، تسمه پولی یا فولی تسمه و در نهایت به طریق کوپلینگی انجام می شود.
یک نظر
sgib5a